Placa gips-carton LaDura - 2 in 1: ancorarea de obiecte grele & rezistenta la impact

In lumea constructiilor exista doua scenarii: realizarea unei constructii de la zero sau interventia asupra uneia deja existente. Ambele scenarii necesita implicarea arhitectiilor in vederea obtinerii unui produs finit corect din punct de vedere estetic si care se incadreaza perfect in spatiul desemnat. Pentru a obtine toate aceste caracteristici, de cele mai multe ori se abordeaza solutii care necesita materiale de ultima generatie. Aceste materiale sunt totodata necesare pentru a se putea pastra o proportie corespunzatoare intre calitate, timp si resurse materiale.
In oricare dintre cele doua scenarii precizate mai, la un moment dat se ajunge inevitabil la partea de finisare, mobilare si dotare. De cele mai multe ori este nevoie ca finisajele, mobilierul si echipamentele necesare pentru buna functionare a unui spatiu sa conlucreze. Pe baza acestui considerent s-au dezvoltat produse care sa poata fi utilizate atat pentru obtinerea unor finisaje de ultima generatie. Dar in acelasi timp si pentru a avea proprietatile mecanice necesare pentru conlucrarea cu mobilierul si echipamentele necesare intr-un anumit spatiu.
Un astfel de produs este placa de gips-carton LaDura. Este o placa gips-carton cu miez de gips de mare densitate. Miezul est puternic aditivat impotriva umezelii, armat cu fibre din lemn de esenta tare si fibra de sticla. Suprafetele laterale si marginile longitudinale ale miezului sunt acoperite de un carton special multistrat. A fost dezvoltata special pentru aplicatii cu solicitarii intense si extreme.

Placa LaDura este ideală pentru utilizarea în:

  • spaţii aglomerate cu trafic intens (de exemplu holurile spitalelor, şcolilor, sălilor de sport, etc.);
  • spaţiile publice care sunt predispuse actelor de vandalism;
  • şcoli, spitale, săli de sport;
  • cinematografe, muzee şi galerii de artă;
  • depozite en-gros şi en-detail;
  • penitenciare, centre de detenţie, etc.
Placa gips-carton LaDura - 2 in 1: ancorarea de obiecte grele & rezistenta la impact

Una dintre principalele caracteristici ale placii LaDura o reprezinta rezistenta sporita la suspendarea corpurilor direct de placa.

Placa gips-carton LaDura - 2 in 1: ancorarea de obiecte grele & rezistenta la impact

Spre exemplu, trebuie sa realizam peretii de compartimentare si plafoanele cu placi de gips carton intr-un spatiu in care ulterior exista posibilitatea suspendarii de acesti pereti, respectiv plafoane a unor corpuri de mobilier sau diverse echipamente tehnice. Pentru un astfel de proiect, se recomanda utilizarea placilor La Dura, in special daca pozitiile de suspendare ale corpurilor se stabilesc dupa finalizarea peretilor sau a plafoanelor. In acel moment este tardiva adaugarea structurii metalice suplimentare in zonele in care se vor suspenda corpurile. Motiv pentru care este 100% recomandata utilizarea placii LaDura. Ansamblul nu necesita structura metalica suplimentara, rezistenta la suspendare fiind asigurata de placa si de organul de asamblare utilizat.

In tabelul urmator se pot vedea performantele in functie de diferite tipuri de organe de asamblare.

Placa gips-carton LaDura - 2 in 1: ancorarea de obiecte grele & rezistenta la impact
Placa gips-carton LaDura - 2 in 1: ancorarea de obiecte grele & rezistenta la impact

Dupa cum se poate observa in imaginile de mai sus exista o varietate foarte mare de obiecte care se pot suspenda, din diferite considerente. Pentru usurarea montajului si eliminarea necesitatii structurii metalice suplimentare, peretii sau plafoanele care sustin aceste obiecte se pot realiza sau modifica ulterior realizarii, prin montarea placii LaDura pe structura metalica.
Toate aceste performante sunt afectate de coeficienti de siguranta in vederea acoperirii tuturor situatiilor posibile din santier din timpul montajului.
Siniat si-a propus sa fie expertul tehnic in materie de sisteme gips-carton, motiv pentru care placa LaDura a fost testata in conditii extreme pentru determinarea rezistentei la sarcina suspendata. In cadrul testului s-a realizat un perete simplu placat cu placa LaDura. Mai jos puteti vedea testul:

Pentru oferte de pret sau suport tehnic dedicat acceseaza pagina de contact sau formularul de suport tehnic. Vezi si celelalte articole din newsletter

< Back

 

 

Soluţii inovatoare, inteligente și eficiente

Partener de încredere

Construcţii sustenabile